Mogli bi da završite u zatvoru ako lajkujete Facebook postove vaše bivše devojke

Moderno doba donosi moderne načine da se završi u zatvoru, a za neke od njih verovatno niste ni bili svesni. Možete da radite stvari koje svi ljudi oko vas rade, a da opet kršite zakon.

Mladić iz Pensilvanije je pre neki dan priveden na saslušanje jer se smatra da je lajkovanjem na profilu njegove bivše devojke prekršio sudsku zabranu. Stvar je u tome da obično kliktanje na Like dugme nije dobra ideja u slučaju kada je sud odobrio da imate zabranu približavanja i komunikacije sa njom.

26-ogodišnji Justin Bellanco je navodno lajkovao 22 fotografije svoje bivše devojke. Nije da se to nikome od nas nije desilo, ali u ovom slučaju se razlikuje to što taj njegov potez krši naredbu suda o zabrani približavanja i komunikacije koju je sud odobrio njegovoj bivšoj devojci April Holland.

Priči i zanimljivostima tu nije kraj.

April je podnela zahtev za zaštitu od zlostavljanja, jer je tvrdila da Justin proganja i maltretira nju i njene prijatelje i da joj je pretio kako će joj pucati u koleno da bi je gledao kako pati.

Taj zahtev je odobren, ali sa druge strane Justin je ranije podnosio isti taj zahtev protiv April jer je tvrdio da je ona pokušala da ga zadavi posle jedne od njihovih rasprava.

Zvuči kao klasična filmska ljubavna drama, ali ono što je novo i što može sve da nas natera na razmišljanje je koliko je Facebook postao bitan deo naših života kad se proste akcije na njemu pretvaraju u velike životne poteze.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someone

Facebook komentari

komentar(a)